
Aktivisme
Kan man engagere sig demokratisk på andre måder end ved at stemme?
Få svar på dette og mange andre spørgsmål i workshoppen om aktivisme.
I Aktivismeworkshoppen udforsker vi sammen aktivismens verden. Vi diskuterer, hvad aktivisme indebærer, undersøger dens historiske betydning, og lærer, hvordan den kan anvendes som et demokratisk værktøj til at skabe positive forandringer i samfundet. Til sidst får eleverne mulighed for at planlægge deres egne aktivistiske aktioner.
Aktivisme er en demokratisk mulighed for at blive hørt – en måde at udfordre magthavere og sætte fokus på uretfærdigheder i samfundet. Aktivisme handler om at gå ud i samfundet og gøre noget for at vise modstand og skabe forandringer. Det kan være små lokale initiativer, som at forbedre skoleforhold, eller større bevægelser, der sætter fokus på globale problemstillinger som klimaforandringer og menneskerettigheder
Gennem workshoppen bliver eleverne præsenteret for forskellige aktivistiske redskaber og strategier, der kan bruges til at fremhæve en sag og skabe social og politisk forandring. Hvordan kan man bedst skabe en engagerende kampagne, producere en viral video til sociale medier, eller arrangere en iøjnefaldende happening eller demonstration?
Praktisk information
Hos jer eller i vores egne lokaler på Nørrebro i København.
Hvad får eleverne ud af workshoppen?
- Viden om hvad aktivisme er, og hvilken betydning aktivisme har for samfundsudviklingen.
- Redskaber og metoder til at lave kreativ aktivisme.
- Erfaring med, hvordan man kan handle på de ting, man tror på og skabe positive forandringer.